خوشمزه ترین سوغاتی های استان اصفهان

  • توسط امیر حسین امیری
  • ۹ ماه قبل
  • 1

استان اصفهان یکی از پربازدید ترین شهرهای ایران است و سالیانه گردشگران زیادی را از ایران و سایر نقاط دنیا جذب می کنند. این شهر دارای سوغاتی های متنوع و ارزشمندی است. از انواع شیرینی های سنتی گرفته تا بهترین صنایع دستی برای این شهر زیبا و دیدنی است. همیشه بخش هیجان انگیز هر سفری خرید سوغاتی است و با خرید سوغات  خاطرات خوش را در ذهن اقوام و دوستان خود می گذاریم. امروز تصمیم به معرفی این سوغاتی های خوشمزه داریم با ما همراه باشید.

gaz

گز

تهیه گز در این شهر قدمتی چندین ساله دارد. گز را می توان معروف ترین سوغات اصفهان نامید. در تهیه گز از انگبین استفاده می شود.  گز انگبین به  ریشه گیاهی  به اسم بته یا درخت گز گفته می گردد.  این درخت در حدود دو متر ارتفاع دارد و در مناطق  خوش و آب وهوای بختیاری و خوانسار در دامنه کوه ها رشد می کند. در انتهای تابستان محصول این درخت برداشت می شود و دانه هایی زرد و براق  مانند دانه ارزن از ساقه های این درخت بیرون می زند.  برای طبخ گز اصفهان  از ۵۰ درصد دانه های گز گیاهی ، شکر و  مغز پسته یا بادام  استفاده می گردد.

انواع گزها

گز لقمه ای: بعد از تهیه گز آن را با یک دستگاه مخصوص به قطعه های همسان و یک شکل برش می دهند.

گز آردی: گز را در ابتدا به شکل گلوله در آورده و بعد به کمک دستگاه پرس آن را به اشکال دایره و مربع و… برش می دهند. سپس این گز را در بستر آرد قرار می دهند تا سطح چسبنده  گز با آرد پوشش داده شود.

گز سکه ای: تقریبا شبیه گز آردی است ولی پس از  درست شدن آن ها را به شکل های کوچک مانند سکه در می آورند.

گز برشی: بعد از تهیه مواد و پیش از بسته بندی کردن  گز توسط دستگاه های ویژه به گونه برش داده می شود که مغز داخلش  نمایان باشد.

پولکی اصفهان

این شیرینی خوشمزه در اصفهان با شکل‌های بسیار متنوعی در دسترس است. خلاقیت در پخت این شیرینی بسیار بالاست اما ترکیب اصلی‌اش شکر، هل و کنجد است. پولکی یکی از شیرینی های معروف و مخصوص شهر اصفهان و جذاب ترین سوغاتی اصفهان می باشد. پولکی شیرینی است از خانواده ی آب نبات که در گذشته به آن آب نبات پولکی می گفتند. پولکی به معنای پولک مانند است و در واقع اسم کاملاً متناسب با شکل ظاهریش انتخاب شده که به صورت قطعات گرد، کوچک، نازک و شبیه سکه ی فلزی می باشند.

poolaki

شیرینی برشتوک اصفهان

برشتوک یکی دیگر از شیرینی های خوشمزه در اصفهان است که به عنوان سوغات ناب شهر اصفهان از آن یاد می شود. مواد اولیه این شیرینی آرد نخودچی و آرد گندم است، این شیرینی در اشکال مستطیلی و لوزی در بسته بندی های خاص خود عرضه می شود. شیرینی برشتوک در شهرهای مختلف ایران به نام های گوناگونی تهیه می شود، شیرینی برشتوک اصفهان به دلیل مهارت در طبخ و مواد اولیه مناسب جزو سوغاتی های خوشمزه این استان قرار می گیرد. مواد اولیه برشتوک از آرد نخودچی، پودرقند، هل و روغن جامد می باشد، از مغز پسته و گردو برای تزئین استفاده می شود. در این شیرینی تخم مرغ استفاده نمی شود و این یکی از رازهای سبکی آن است.

جوز قندی اصفهان

جوزقند یا جوز قندی میوه ای است که پس از خشک شدن درون آن را با گردوی خرد شده و خاک قند پر می کنند. جوز قندی نیز یک نوع شیرینی محسوب می شود که به دست زنان اصفهانی و نراقی درست می شوند. جذابیت این شیرینی مغذی و پر انرژی نحوه تهیه آن است. سخت بودن مراحل ساخت و تهیه مواد اولیه با کیفیت بالا از مهم ترین ویژگی های این سوغاتی می باشد. این سوغاتی به دلیل دارا بودن مواد ناب و کالری بالا، انرژی زیادی از خود آزاد می کند که موجب می شود از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل یاد کنند. این شیرینی سنتی را در شب یلدا و برای دورهمی و جشن آماده می کنند. انواع جوزقندی عبارتند از : آلویی، هلویی، انجیری، امرودی، گلابی، گنجونی و الگی می باشد

bereshtook

برشتوک

برشتوک یکی از لذیذترین شیرینی‌های اصفهان است که پایه‌ی اصلی مواد آن آرد نخودچی است. این شیرینی بافت نرمی داشته و به‌وفور در شیرینی‌پزی‌های این استان به چشم می‌خورد. برشتوک یک سوغات منحصربه‌فرد، لذیذ و خوش عطر است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

1 دیدگاه در حال حاضر

  1. پینگ بک: جاذبه های گردشگری استان اصفهان، گوهر فیروزه‌ای جهان - وبلاگ شب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

با موفقیت انجام شد.

متاسفانه خطایی در ارتباط با اینترنت به وجود آمد. مجدد تلاش کنید.